Śruta sojowa
Produkt pozostający po przerobie ziaren soi metodą ekstrakcji celem uzyskania oleju sojowego. Popularny komponent białkowy, który wykorzystywany jest w żywieniu wszystkich grup zwierząt.
Białko: min. 46%
Produkt pozostający po przerobie ziaren soi metodą ekstrakcji celem uzyskania oleju sojowego. Popularny komponent białkowy, który wykorzystywany jest w żywieniu wszystkich grup zwierząt.
Białko: min. 46%
Produkt pozostający po przerobie nasion rzepaku metodą ekstrakcji celem uzyskania oleju rzepakowego. Dzięki sporej ilości białka oraz aminokwasów egzogennych jest dobrym źródłem pokarmu dla dorosłych zwierząt hodowlanych.
Białko z tłuszczem: min. 34%
Produkt pozostający po przerobie nasion słonecznika metodą ekstrakcji celem uzyskania oleju słonecznikowego. Białko w nim zawarte jest łatwostrawne, jednocześnie niewątpliwym plusem śruty słonecznikowej jest jej cena.
Białko: min. 35%
Produkt powstały na bazie surowców pochodzących z obróbki rybnej. Bardzo dobrze sprawdza się jako pokarm dla trzody chlewnej – głównie dzięki bardzo wysokiej (sięgającej nawet do 70% całości produktu) białka strawnego bogatego w aminokwasy egzogenne.
Produkt powstający z przerobu (tłoczenia) nasion słonecznika na olej słonecznikowy. Makuch, jako wysokiej jakości białko roślinne, gwarantuje korzyści dla trzody i bydła. Dzięki zawartości różnorodnych pierwiastków pozytywnie wpływa m.in. na wzrost masy zwierząt hodowlanych.
Białko: 30-34% / Tłuszcz: 6-8%
Produkt pozostający po przerobie nasion rzepaku metodą tłoczenia celem uzyskania oleju rzepakowego. Zaletami makucha rzepakowego jest wysoka strawność zawartym w nich składników odżywczych oraz atrakcyjna cena.
Białko: 28-32% / Tłuszcz: 6-8%
Produkt przetwórstwa przemysłu gorzelnianego. Jest niczym innym niż suszonym wywarem gorzelnianym ze zbóż. Wysoka zawartość łatwostrawnego białka zawartego w DDGS jest świetną propozycją dla zwierząt gospodarstwa rolnego – w szczególności świń oraz bydła.
Produkt przetwórstwa przemysłu młynarskiego powstały z przemiału zbóż pszenicy, żyta lub owsa. Posiada wysoką zawartość białka, składników mineralnych i witamin.
Produkt uboczny powstający podczas przerobu buraków cukrowych, wykorzystywany w żywieniu zwierząt.
Wilgotność 14% / Sacharoza min. 2%
Najwyższa jakość i wysoka zawartość wartości odżywczych. Zboża paszowe importowane od sprawdzonych, polskich dostawców.
Surowy olej sojowy, rzepakowy, słonecznikowy. Produkty przerobu nasion oleistych. Wykorzystywaną są m.in. jako wartościowy dodatek w diecie zwierząt hodowlanych.